Mikro-makro oxidáció

Tökéletes szín és csersav tartalom

A borok fejlődése során a VinPilot® Oxy precíz oxigén adagolásával elősegítjük a színek és ízek optimális kinyerését.

  • Nagy pontosságú adagolás (intervallum, mennyiség, időtartam)
  • Tartályonkénti adagolás  (decentrált és egyszerű)
  • Ellenőrzés és vezérlés szoftverrel és okostelefonnal

Mikro-oxigénezés

A mikro-oxigénezés során a bor szín- és ízfejlődése javul, ha a mustba vagy a fiatal borba kis mennyiségű oxigént juttatnak, ez az eljárás megközelítőleg  egyenértékű a barrique hordóban kialakult oxigén hatással.

A mikro-oxigénezés fő előnyei:

  • a szín stabilizálása és intenzívebbé tétele (vörösborban)
  • a tannin finomítása (vörösboroknál)
  • a borhibák megelőzése (vörös- és fehérboroknál)

Makro-oxigénezés

Az erjedés során a célzott oxigén hozzáadást  makro-oxigenizációnak nevezik és napi 2-6 mg/l oxigén hozzáadását jelenti a borhoz. Ennek eredményeként javul az élesztő anyagcseréje, ami a következő előnyökkel jár:

  • Az élesztők jobban fel tudják venni a meglévő tápanyagokat és aktívabbá válnak.
  • Az erjedési folyamat egyenletesebb lesz.
  • Az élesztők kisebb stressznek vannak kitéve -különösen az erjedés vége felé-, így sokkal kevesebb szulfidaromát termelnek.

Hyper adagolás

A fehérborok erjesztése során kimutatták, hogy a rövid idejű, de nagy mennyiségű oxigén hozzáadása pozitívan hat az erjedés végére.

TARTÁLYONKÉNT EGY EGYSÉG

A korábbi rendszerekhez képest a VinPilot® Oxy nagy előnye, a BUS rendszeren történő decentralizált vezérlés így minden tartály saját adagolóegységgel rendelkezik ami kevesebb telepítési munkát jelent, ráadásul a rendszer folyamatosan bővíthető.

PONTOS ELLENŐRZÉS.

A VinPilot® szoftverben pontosan meghatározható és dokumentálható az adagolás típusa, az adagolandó mennyiség, az adagolási idő és a hőmérsékleti tartomány.

A VinPilot® Oxy a  VinPilot® Brix-el kombinálva az oxigén adagolását az erjedés előrehaladásától függően automatikusan aktiválhatja vagy deaktiválhatja.