Vezérlők szoftvertámogatással

Legfontosabb tudnivalók

A VinPilot vezérlőink IP 54-es kivitelben tartályra vagy annak közvetlen közelébe telepíthetőek, de kívánság esetén egy központi vezérlőben is elhelyezhetőek. A tartályvezérlők előnye, hogy a kijelzőjén, a tartály közelében leolvasható az éppen aktuális erjedési hőfok, és az esetleges módosítások a szabályzó kezelőfelületén elvégezhetőek.

A VinPilot One tartály szabályzóval egy új széria került kifejlesztésre, ami képes a borászatok legmagasabb igényeit is kielégíteni és a megbízható működés mellett a kitűnő ár/érték aránnyal rendelkezik. A szabályzókat olyan borászatoknak ajánljuk, ahol csak az erjesztési folyamat irányítása – beleértve a fermentáció alatti hűtést és fűtést – az almasav-bontás, hidegkezelés az igény.

A magas szintű elektronika egy újonnan kifejlesztett vízmentes házba került beépítésre, amely egy biztonságos, zavarmentes üzemvitelt és hosszú élettartamot garantál. A tartályszabályzók, az előzőekhez hasonlóan, többféle kivitelben készülnek és különböző módon, közvetlenül a tartályokra vagy falra szerelhetők.

VinPilot Pro szoftver

Míg korábban az erjesztés irányítás állt a fejlesztés középpontjában, úgy ma a VinPilot® profi kezelő managerrel egy komplett pincekezelő rendszer áll a borász rendelkezésére.

Az erjesztési- és cukor diagramok ábrázolása mellett az összes beavatkozás (pl. áttöltés, házasítás) dokumentálható, a későbbiekben bármikor lehívható. A rendszer egy jól áttekinthető, tisztán strukturált grafikus felülettel rendelkezik, ami egy felhasználóbarát kezelést tesz lehetővé, ennek köszönhetően a kezelő saját maga szerkesztheti meg a pincében a tartályok vagy hordók valósághű elrendezését, az összes fontos adattal együtt. A pincében tetszés szerinti számú tartályt helyezhetünk el, függetlenül attól, hogy tároló- vagy erjesztő tartályról van szó, melyeket a későbbiek folyamán bármikor megváltoztathatunk.

Vörösboros erjesztésnél lehetőség van a kör-fejtés és csömöszölés (taucher) ciklusvezérlésére. A pince képernyőn történő ábrázolásával egy gyors áttekintést kapunk az egész tartályparkról. Az összes fontos adat azonnal megjelenik a képernyőn, mivel ezeket az információkat a tartálygrafikák már tartalmazzák. Csupán egy kattintás a „Sarzs” ikonra és az erjesztés megindul.

A vevőink visszajelzéseinek és észrevételeinek, valamint a folyamatos fejlesztő munkánknak köszönhetően lehetővé vált a szoftver bővítése, ami az alábbi alkalmazásokat tette lehetővé:

  • okos telefonon történő felügyelet ill. távműködtetés
  • internetes felügyelet és távvezérlés
  • adat exportálási lehetőség más egyéb szoftverrel, pl. elektronikus pincekönyv (amennyiben a pincekönyv ezt lehetővé teszi)

VinPilot Pro

A VINPILOT PRO tartályvezérlőt a legmodernebb szabályzóegységgel látták el, ami egy nagyfokú üzembiztonságot és kezelési komfortot biztosít. A vezérlők egy BUS rendszeren keresztül csatlakoznak egymáshoz és a folyamatirányító PC-hez. Az egyszerű szerelési technika lehetővé teszi a rendszer tetszés szerinti bővítését.

A vezérlők a számítógép esetleges meghibásodása vagy a szoftver lefagyása esetén is képesek önállóan dolgozni, így a rendszer nem marad működésképtelen.