Automata pince légnedvesítő

A TÖKÉLETES MEGOLDÁS A PÁRATARTALOM SZABÁLYOZÁSÁRA

A VinPilot DryFog szabadalmaztatott szárazköd párásító rendszer a nedvesség növelése nélkül szabályozza és állítja be a hordóterek megfelelő páratartalmát és ez által nagymértében csökkenti a hordók kiszáradása okozta párolgási veszteségeket. Az erre a célra kifejlesztett VinPilot DryFog folyamatosan méri a relatív páratartalmat és szükség esetén jelzést ad a vezérlőközpontnak, ami ezután indítja a párásító rendszert.

DryFog vezérlő

DryFog porlasztó

Porlasztó

A VinPilot DryFog rendszer további fontos része a szabadalmaztatott gondozásmentes alacsony nyomáson működő, mozgó alkatrész nélküli porlasztó. Az általa előállított 2-10 mikron nagyságú cseppek azonnal elpárolognak és úgynevezett száraz ködöt alkotnak. A rendszer alkalmazása az alábbi eredményekkel jár:

  • minimális borveszteség
  • cseppmentes pára száraz felületű hordók
  • gyors megtérülés

Központi vezérlőpanel

A vezérlőegység tartalmazza a szükséges hidraulikus és pneumatikus elemeket. Az alacsony nyomású porlasztók a rozsdamentes szekrényben található tartályokból kapják a vizet, amelyek automatikusan, a kompakt víz – fordított ozmózis készülékből töltődnek. A hidropneumatikus vezérlő gondoskodik róla, hogy mindig megfelelő nyomás álljon rendelkezésre a vezetékek kiürítésére a párásítási ciklus befejezése után és ezáltal megakadályozza a pangó víz létrejöttét és a porlasztók esetleges után-csepegését. A porlasztókkal kombinálva a berendezés egy 1-10 mikron nagyságú cseppekből álló úgynevezett szárazködöt állít elő.